dimecres, 22 de maig del 2013

DIJOUS 23 DE MAIG, MISTU-MISTU + ANICET


Tanquem la primera jornada del Micro-Clima Sound 2013 molt satisfets. El concert de Rosa Luxemburg, amb en Pol cantant sense micro (a viva veu), ha estat un luju. En format reduït i acústic, el grup barcelonés ha anat intercalant temes clàssics en un repertori marcat pel gran disc Classe Mitjana (Zeppo Records,2011). La tristor de les seves lletres contrasta amb l’actitud vitalista i desenfadada en les seves interpretacions. Dit això, que ara mateix semblo un redactor de la Rockdelux, hem d’afirmar que Rosa Luxemburg es mereix un reconeixement  3000 vegades més del que té. Ja ens ho trobarem.

Avui ens visiten Mistu-Mistu i Anicet. Al tanto, Mistu-Mistu és el primer grup que repeteix concert a la botiga. Ho va fer per primer cop fa un parell de mesos, en aquella ocasió acompanyat del grandiós (i ens quedem molt curts) Oriol Roca a la bateria. Aquest cop, encara no sabem qui acompanyarà a Miquel Sospedra, l’experimentat baixista ens mostra la seva cara més oculta, la de creador d’unes cançons íntimes vestides d’experimentació. Una llibertat poc habitual en la música pop, un exercici d’exploració i improvisació a partir del concepte infinit de la música africana que canvia en cada concert. Tot i la pressió, per la nostra part, que editi d’una vegada un disc, en Miquel no té temps de fer-ho... el perfeccionament i l’ànima canviant de les seves cançons tampoc li deixen fer aquest pas.

Després ens visita a la botiga Anicet. A vegades, les bogeries personals de cadascú es troben. Aquest és el cas del projecte de Benja Villegas, Anicet, i la nostra botiga de discos, Ultra-Local Records. En Benja ens ha fet el vídeo i el disseny del cartell del Micro-Clima Sound,a més l’edició del seu disc de debut ha sigut molt semblant a la obertura de la nostra botiga, una locura. Ensayo sobre la Generación Perdida és el primer disc d’aquesta formació barcelonina. Una ambiciosa proposta on s’exposen els sentiments i les vivències d’un trentañero que es va adonant de la mentida de tot plegat. Musicalment Anicet està dins del rock més independent, d’un rock capaç d’empastar unes lletres clares i treballades plenes de referents generacionals.    

Esteu convidats a descobrir aquests grans grups en aquest festival tant petit. Ahir vem fer sorbete de llimona amb ginebra per tothom, avui encara no sabem que tindrem. Però ens fa molta il·lusió que passeu per la botiga i gaudiu d’uns concerts de tant a prop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada