dijous, 23 de maig del 2013

DIVENDRES 24 MAIG, THE TREES


La segona jornada del Micro-Clima Sound es preveia arriscada. Tot i jugar amb un cap de cartell, com era la banda de l’extraradi  Anicet, l’afluència de públic ha estat menor. De les 80.000 persones del primer dia, hem baixat a les 60.000.

Des de Ultra-Local Records seguim pensant que Mistu-Mistu és de les millors coses que podreu escoltar mai. Ahir, Miquel Sospedra va tornar a demostrar que la música pop pot estar més viva que mai. El seu projecte, Mistu-Mistu, està lluny de tot. (punt) Però tant proper d’emoció i vida (directe... joder, no se com dir-ho, però és capaç de fer una cançó amb un sol acord i modelar les emocions). La parella de ball per l’ocasió va ser Baba Maiga, percussionista malià a cops de puny amb una carbassa, que va saber mantenir la ràbia guitarrera d’en Miquel en una càpsula de ritmes inusuals.

Poc després, Anicet amb guitarra acústica i baix, van anar escampant la boira densa dels mistus. Tornem a tocar de peus a terra. Ens parlen de còmics, pelis i Luis Enrique plorant al 1994. Alan Moore trenca anàrquicament una pua de guitarra rotllo truco de màgia. Anicet repassa de manera aleatòria les cançons de la Generación Perdida, i ens parla de vida i de merda. I rasca la guitarra amb acords de grunge i tot sembla tornar als 90...  però no. Ara tenim trenta i tants i tot és una puta merda. Però per sort, sempre hi ha coses millors.

Avui, la tercera jornada de l’asuntu (mola dir “jornada” queda més interessant) serà un concert grandiós. The Trees ens presenten les seves cançons en un format de luxe. Mai ens hem vestit bé, però avui seria el dia. Sempre parlem de The Trees com una banda de folk de cambra, és raro d’explicar... però segurament, si els escolteu ens entendreu. Formació creada el 2012 busca un so delicat a partir de la música americana. La cosa promet, i molt. Nosaltres tenim moltes ganes de veure el concert per el qual es va crear aquest festival. Va ser la primera banda que vam voler programar al Micro-Clima Sound i els hi dediquem una especial atenció. Ells no ho saben (fins ara) però se’ns cauen els pebrots a terra que estiguin tocant a la botiga.


(Volem seguir agraïnt (molt) a totes les bandes que estan participant al Micro-Clima Sound de manera voluntària. Encara no ens podem creure el que està passant. I també, moltes gràcies a la gent que es va passant per la botiga aquests dies i ens anima a seguir, i compra discos i després ens diu que li ha encantat aquell disc).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada